Stäng

Din kundvagn (0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
499 kr kvar till fri frakt
Trygg betalning
Fri frakt över 499 kr

Maja & Maika

Maja & Maika är ett svenskt företag i Göteborg som tillverkar handgjord bivaxfolie.

Det är Elisabet som står bakom företaget och hennes ide till Maja & Maika föddes i Australien. Där hittade hon något som Aboriginerna använde till att förvara sin mat i. Det var tyg som dom hade behandlat med en blandning av bivax och aloe vera. Hon tycket det var en väldigt bra idé, istället för att använda engångsartiklar såsom plastpåsar och plastfolie.

När Elisabet kom hem till Sverige igen stod hon i köket hela sommaren och mixtrade tills hon kom jag fram till den perfekta blandningen. Hon ville att de skulle vara kladdiga så att de höll fast bättre men även gick att använda längre pga sin klibbighet. Trixet blev att lägga till tallkåda för att få det resultatet. Aloe veran byttes även ut mot kokosolja.

Den stora skillnaden med bivaxfolie gentemot plast är att de naturliga materialen andas och motverkar mögelbildning på livsmedlen samtidigt som de ger skydd från luftexponering, vilket förhindrar uttorkning.

Bivaxfolierna kan användas till förvaring av grönsaker, bröd, ost, middagsrester, jäsande degar etc., både i och utanför kylskåpet. Till skillnad från andra miljövänliga alternativ, så som glasburkar, tar bivaxfolien mycket mindre plats i kylskåp och skafferiet.

Varje år beräknas mellan 8 och 13 miljoner ton plast hamna i naturen. Tack vare användningen av bivaxfolie kan den siffran minskas! Standardvy | Byt till Mobil vy